Hétszázan mulattak a soltszentimrei falunapon Nyomtatás E-mail
2010. június 08. kedd, 09:41

Óriási sikere volt az idei falunapnak Soltszentimrén, annak ellenére, hogy kétszer is közbeszólt az eső. A második alkalommal megrendezett népi forgatagon közel hétszáz ember ebédelt, a résztvevők száma elérte az ezret is. Az összefogás és a figyelmes szervezés most is jeleskedett.


 

Hetek óta lázasan készülődtek a falu apraja-nagyja, hiszen a legnagyobb volumenű esemény lett a községben a tavaly debütált falunap. Reggel óta sürögtek az alkalmi szakácsok a falu központjában, 27 bográcsban főtt a sokféle finomság. Ki-ki kedvére választott menüt, azzal kínálta a baráti, munkatársi vendégeit.

 

A szakavatott zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen megannyi finomság között kellett a legjobbat értékelni. A település vezetői, a rendezvény szervezői ezúton mondanak köszönetet minden főzést felvállaló csapatnak, hogy finom étkeikkel hozzájárultak a nap sikeréhez.

 

A háziasszonyok sem pihentek a falunap előtt, sütőversenyre gyártották a szebbnél szebb, finomabbnál finomabb édességeket, melyet a művelődési házban meg is tekinthetett az érdeklődő tömeg. A kistelepülések önkormányzatai is versengtek, az idén a vándorkupa Szentimrén maradt, „lefőzték” Bócsát.

 

 

Bár az eső kétszer is félbeszakította a programokat, a népes társaság ebből vajmi keveset érzékelt. Akkora sátrakkal készültek a szervezők, hogy szinte mindenki feje fölé megbízható fedél került. A nagy színpadon sorra adták a stafétát a fellépők, az óvodától az iskolásokig, a néptáncosokon át a dalkórusokig. A nagyrészt helyi előadókkal tarkított községi vígadalom jó alkalmat adott a tehetségek bemutatkozására.

 

Délután a Csonka Kör Színkör tartott egy közel egyórás előadást a művelődési házban, melyre dugig megtelt a terem. Este tűzijáték, majd reggelig tartó utcabál bizonyította a szentimreiek összefogását egy jó ügy érdekében. Nagy István polgármester és Rakonczay Hermina jegyző elmondta, bár saját finanszírozással kellett megoldani a rendezvény megszervezését, még is megérte, hiszen alkalmat adott arra, hogy a mindennapi gondokat legalább egy napra félretegye a falu összes lakója.


V. Nagy Melinda

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés