Kiskőrösiek az erdélyi daganatos gyermekekért Nyomtatás E-mail
2010. június 02. szerda, 13:07

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány négy éve ápol jó kapcsolatot a marosvásárhelyi onkológiával, az ott gyógyuló daganatos gyermekekkel. Bár Takácsné Stalter Judit az alapítvány elnöke kölcsönös segítségnyújtásról beszélt, elsősorban a kiskőrösi székhelyű alapítvány segíti az erdélyi kis betegeket és az orvosokat.



Legutóbb hétszázezer forintnyi technikai eszközzel felpakolva indult útnak az alapítványi kis busz, hogy átadják a televíziót, a fejlesztő játékokat és egyéb hasznos kelléket, melyek könnyebbé teszik a mindennapokat. Az alapítvány pályázat útján nyert forrást ezekre, amint azt Takácsné Jutka mesélte már rutinszerűen gondolnak a marosvásárhelyiekre egy-egy pályázat benyújtásánál. Így már sok játék, sporteszköz, könyv került ki Erdélybe általuk.

 

Ezúttal egy hetes, Kiskőrösre szóló meghívást is átadtak a marosvásárhelyieknek, sőt kérték, hogy küldjenek egy fiatal szakembert a Tűzoltó utcai klinikára, hogy megtanulja a gyógytornát, mert ez még jócskán hagy kívánnivalót maga után odakint. Mint ahogyan számos laborvizsgálatot is nálunk végeznek el felszereltség hiányában.

 

 

Az alapítvány rendkívüli munkát végez úgy a prevenció, mint a gyógykezeléseket illetően, nem beszélve az utógondozásról. Egy nagycsaládként működnek, ahonnan két hét múlva harminc gyermek repül Moszkvába, hogy a II. Gyermek Onko Olimpián képviseljék hazánkat. A marosvásárhelyi kirándulás éppen egybeesett a híres csíksomlyói búcsúval.

 

Természetesen a hazafiasságáról is jól ismert Takács Gábor nem hagyta ki a szép eseményt és a Magyar Nemzeti Egyesület Társasága lobogójával vonult a több tízezer embert befogadó magaslatra, ahol aztán találkoztak több kiskőrösi és környékbeli zarándokkal is. Böjte Csaba ferences szerzetes prédikációja felemelő volt és biztos útravaló mindenkinek.

 

Supka Éva

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés