Hamarosan befejeződnek az útjavítási munkálatok Nyomtatás E-mail
2010. június 01. kedd, 11:25

Hatvanhatmillió forintból újul meg a térség külterületi úthálózatának több szakasza. A burkolat-javítási munkálatok első két üteme már befejeződött, már csak a keceli körforgalomtól a vadkerti vasúti átjáróig terjedő részen kell forgalom-korlátozásra számítani június 15-ig.



Összesen 26 ezer m2-en javítják a burkolatot a kistérség útjain. A Magyar Közút Non-Profit Zrt. közbeszerzési eljárás keretében két kivitelező céget bízott meg a munkálatok lefolytatásával, melynek teljes költsége 66 millió forint. A kiadásokat állami pályázati pénzből finanszírozzák.

 

A burkolati hibák, kátyúk, repedések és süllyedések javítására több mint 1500 m3 aszfaltot használnak fel, az egyenetlenségtől függően hat illetve tíz cm vastagságban, a teherbírási gondokkal érintett szakaszokon pedig pályaszerkezeti cserét végeznek – tájékoztatott Liszkai Pál, a Kiskőrösi Üzemmérnökség vezetője.

 

Az Akasztó és Soltvadkert felé vezető útszakasz javítását már befejezték, továbbá a Soltvadkert-Pirtó, a Kecel-Császártöltés és a Bócsa- Soltvadkert közötti részek munkálataival is végeztek a szakemberek.

 

A másodrendű főutak burkolati hibáinak javítására a forgalom biztonságának növelése érdekében van szükség. Teljes felületi munkára nincs lehetőség, csak lokális javítást tudnak végezni, azonban ez is a forgalom nagy mértékű korlátozásával jár. A közútkezelő ezúton is kéri az autósok megértését, és az érvényben lévő korlátozó rendelkezések betartását.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés