Get Adobe Flash player
A védőnőket köszöntötték Soltvadkerten Nyomtatás E-mail
2010. június 01. kedd, 10:37

A védőnői szolgálat az idén ünnepli megalakulásának 95. évfordulóját. Ebből az alkalomból köszöntötték Soltvadkert védőnőit, és képviselő-testületi határozat született erkölcsi elismerésükre.



A májusi ülést ünnepélyessé tette dr. Schiszler Teréz megbízott aljegyző történelmi visszatekintése, a helyi szakemberek méltatása. Lehoczki Ferenc polgármester szívhez szóló gondolatokkal köszöntötte a védőnőket. „Az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel” idézte Teréz anya bölcs megállapítását a polgármester, és a város nevében mondott köszönetet a várandós nőket, gyermekes családokat segítő szakembereknek.

 

Az Európában egyedülálló szakszolgálat hatalmas segítséget jelent a családoknak, a gyermekorvosoknak és biztonságot nyújt a gyermekeket váró anyáknak, a kisgyermekes szülőknek, hogy egészségben, szeretetben foganhasson, születhessen és nevelkedhessen a gyermek.

 

A századforduló Magyarországának társadalmi, gazdasági és ebből következően demográfiai, népmozgalmi változásai keltették életre a védőnői hálózatot, melynek jeles munkatársaiból Soltvadkerten négyen látják el áldásos feladatukat. Amint az elhangzott a méltatásokban, az ilyen feladatra csak melegszívű, odaadó nő képes, aki türelemmel, szeretettel végzi ezt a munkát, mint ahogyan teszi ezt Makainé Tumbász Katalin, Fehér Éva, Lakatosné Lehoczki Renáta és nem utolsó sorban Zsikla Erzsébet, aki munkája által harmincnégy éve része a családok életének.

 

- Azért imádkoztam mindig, hogy a családok bennem társra találjanak - mondta Fehér Éva, aki kollégái nevében is megköszönte a várostól kapott emléklapot, az elismerést, az ünnepi perceket.

Supka Éva

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés