Fejes György az év vállalkozója Kecelen Nyomtatás E-mail
2010. május 28. péntek, 10:52

A Fejes és Társa Kft. a kilencvenes évek elején kezdte meg működését Kecelen. Az akkor még néhány főt foglalkoztató cég mára a kistérség egyik legkorszerűbb, folyamatosan fejlődő vágóhídja lett.



Fejes György ötven évvel ezelőtt született, hentesként kezdett dolgozni, mint alkalmazott, de mindig is önálló vállalkozásról álmodott. Felesége Ágnes kereskedő, a kezdetektől férje jobbkeze. Gyermekeik György és Katalin tanulmányaik befejeztével szüleik reménysége szerint szintén bekapcsolódnak a családi vállalkozásba.

Az ÁFÉSZ-től, ahol Fejes György a kezdetekben vezetőként dolgozott, kibérelték a vágóhidat, majd 1992-ben önálló társas vállalkozássá alakultak.

1996-ban az új, saját tulajdonú vágóhíd megépítésével teljesen önállóvá váltak.

Tevékenységi körük a sertés, szarvasmarha és a juh vágására is kiterjed. A folyamatos fejlesztések és beruházások nem csak a vágásokat gyorsítják meg, de emelik a minőséget, és biztosítják a fogyasztók magas szintű kiszolgálását is.

A vágásokat a legkorszerűbb technikával felszerelt, a minőségbiztosítási elvárásoknak minden tekintetben megfelelő üzemben végzik.

A belföldi értékesítés mellett uniós exportjoggal is rendelkeznek. A Fejes és Társa Kft. keresett vállalkozás a viszonteladók és közvetlen fogyasztók körében.

Ismertségét a húsfeldolgozáson kívül a kereskedelem egyéb vonala is erősíti, ugyanis vegyesboltot, illetve húsdiszkontot is működtetnek egy helyen, ahol mindenkor friss, minőségi árut, a termékskála széles kínálatát találja a vásárló.

2000-től alkalmazzák a HACCP minőségbiztosítási rendszert.

2004-ben óriási beruházásba, fejlesztésekbe kezdtek, melynek célja a vágás gyorsaságának növelése, a még jobb minőség elérése és a fogyasztók magas szintű kielégítése.

A napi 100 állat vágására berendezett marhavágóhíd tavaly készült el. Nemsokára csontozó, feldolgozó, daraboló üzemrésszel bővülnek, ahol húsipari termékek gyártását is végzik.

A beruházás során a legmodernebb technológiát képviselő gépek kerülnek beszerzésre. A feldolgozó üzemben előállított termékek minőségben versenyképesek lesznek az EU- belül és kívül gyártott termékekkel. A beépítésre kerülő gépek és berendezések megfelelnek az élelmiszerek előállítására vonatkozó követelményeknek, illetve rendelkeznek a szükséges higiéniai és munkavédelmi minősítésekkel.

Az üzem tervezésénél fontos szempont volt az energiatakarékosság és a költséghatékonyság.

A Fejes és Társa Kft. a hazai, illetve a nemzetközi piacon folyamatos fejlesztéseivel megfelelő élelmezés biztonság mellett, állandó jó minőségű termékekkel kíván egyre meghatározóbbá válni.

Rendszeres támogatóik az önkormányzati, intézményi, sportrendezvényeknek, a városi programoknak.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés