Szigorúbb büntetés az erőszakos bűnözőknek Nyomtatás E-mail
2010. május 27. csütörtök, 11:04

Dr. Csanády Zsolt vezető ügyész és Andriska Tibor kiskőrösi rendőrkapitány együttes és határozott törekvése, hogy az erőszakos bűnözők minél hamarabb rács mögé kerüljenek.

Nagy erőkkel nyomoznak az elkövetők után, és igyekeznek elérni, hogy minél szigorúbb büntetést kapjanak, akik fenyegetéssel vagy a tettlegességtől sem visszariadva kényszerítik áldozataikat értékeik átadására. Nemrégiben több, régebben felgöngyölített ügyben is ítélet született, így rács mögé kerülnek a gonosztevők - tudtuk meg dr. Csanády Zsolttól.

 

 

Hívatlan látogatók


Egy soltszentimrei tanyán élő családot rabolt ki mintegy két évvel ezelőtt egy háromtagú banda. Az otthoniakat az éjszakai hívatlan látogatók megfenyegették, megkötözték, majd értékeiket követelték tőlük. A családtagok odaadtak nekik közel háromszázezer forintot, telefonokat, egy laptopot, majd a bűnözők bepattantak a család autójába és elrobogtak vele. A nyomozási eljárás során hamar felgöngyölítették a szálakat, és elkapták a rablóbandát.

Hosszú tárgyalássorozat után idén április közepén született az ügyben elsőfokú ítélet, amelyben a bíró az első és másodrendű vádlottat 9-9 év, a harmadik férfit 7 év fegyházbüntetésre ítélte. Fény derült a tippadó személyére is, akire a bíró 4 év börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet még nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

 

Késsel hadonászott


Tavaly január 28-án éjszaka Csengődön egy román állampolgár a nyitott ablakon mászott be egy családi házba. A zajra felébredt a 85 éves tulajdonos, felelősségre vonta az idegent, aki felkapott egy nagykést és hadonászni kezdett, hogy megfélemlítse az idős embert. A nagyobb nyomaték kedvéért a mellkasán meg is sebezte, miközben pénzt követelt tőle.

A megfélemlített bácsi átadott a rablónak mintegy negyedmillió forintot és három aranyékszert is. A román férfi a zsákmánnyal azonnal külföldre szökött. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, így három hónappal később elfogták Romániában. A bíróság a szökést is figyelembe véve 7 év fegyházra ítélte a férfit, aki 10 évre kitiltottak hazánkból. Az ítélet jogerős, mert a vádlott és az ügyészség is elfogadta a bírósági döntést.

 

Leteperte az asszonyt


Hároméves szerelmi románcnak vetett véget egy asszony március 17-én, és el is költözött a férfitől, majd új kapcsolatot létesített. Az elhagyott férfi nem tudta feldolgozni kudarcát, ezért rá két napra megjelent a nő páhi lakása előtt, és az ott parkoló gépkocsi rendszámát leszakította. Újabb két nap után megleste álmai asszonyát az utcán, leteperte a földre, ezután erőszakkal beültette gépkocsijába, és mintegy másfél órán keresztül utaztatta a környéken. Mindeközben először szépen kérlelte, hogy menjen vissza hozzá, majd miután látta, hogy a szép szó nem használ, meg is fenyegette a nőt. Amikor végre szabadon engedte áldozatát, az azonnal a rendőrségre sietett és feljelentette az erőszakoskodót. A rendőrök elkapták a férfit, aki előzetesben várta a gyorsított eljárás végét. Április 16-án megszületett a hat hónap börtönbüntetést kiszabó, két évre felfüggesztett ítélet, amely azóta jogerőre is emelkedett.

 

Lakat alá került


Idén március 16-26 között több besurranásos lopás is történt városunkban a Határ utca környékén. A nyomozók hamar elfogták Sz. Csabát, a bíróság pedig az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlott eddig valamennyi bűncselekményt elismerte. A nyomozási eljárást még nem zárták le.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés