Petőfi-kiállítás Hollandiában Nyomtatás E-mail
2010. május 21. péntek, 09:44

Kiskőrös holland testvértelepülésén, Krimpen aan Den IJssel-ben őszig látható az a Petőfi-kiállítás, amit a közelmúltban személyesen vitt ki a kiskőrösi delegáció Rideg László vezetésével.



Domonyi László polgármester szilveszteri serleges fogadalomtétele volt a nemes vállalás, melynek időzítése is ünnepire sikeredett. Nem csak azért, mert Hollandia felszabadulásának évfordulója és a királynő születésnapja népünnepély Hollandiában, hanem mert Krimpen aan Den IJssel és Kiskőrös ekkor kötötte meg testvérvárosi szerződését tizennyolc évvel ezelőtt.

 

 

Amint azt Rideg képviselő elmesélte, nagy szeretettel fogadták őket, tiszteletükre felvonták a magyar nemzeti lobogót is. A közel egy hetes vendégség legnagyobb eseményének számított a Petőfi-kiállítás megnyitója az ottani tájmúzeumban, amit nagy érdeklődés kísért.

Kiskőrös nagy költőjéről és családjáról szóló dokumentum anyagot, fotókat és egyéb kiállítási tárgyakat a szüreti napokra érkező holland küldöttség hozza majd vissza. Rideg László látogatást tett a krimpeni gimnáziumban, ahol megújították a csere-diák kapcsolatot. Ennek köszönhetően ősszel tizenöt fős csoport érkezik városunkba, akik családoknál vendégeskednek majd és ugyanígy a kőrösi diákok is kiutaznak majd Krimpenbe.

Supka Éva

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés