Remekeltek a twirlingelő kőrösi lányok Nyomtatás E-mail
2010. május 19. szerda, 09:35

Arattak a kőrösi lányok a múlt hétvégén Pakson megrendezett II. Kék Duna Kupa versenyen. A twirling szakágban jeleskedő ifjú hölgyek elhozták a kategóriájuk első öt helyét.



Kiváló felkészültségüket bizonyítja, hogy Kiskőrösről öt lány indult, Farkas Fanni, Frei Katica, Kocsi Petra, Nagy Laura, Székes Nikolett, és mind az öten megelőzték a megmérettetést felvállaló versenyzőket.

 

Nánai Réka, művészeti vezető örömmel mesélte, tanítványai nagyon ügyesek voltak, bár a feladat nem volt könnyű számukra.

- Ebben a sportágban különböző szintek vannak, Előkészítő I, Előkészítő II, Alap I, Alap II, D, C, B, AB, A szint. Ezeken a szinteken szabály köti, hogy mik a kötelező elemek és az ahhoz tartozó gimnasztika, amit a lányoknak egyesével kellett bemutatni. A versenyen három előadásukban a kötelező elemeket kellett összekötni a gimnasztikával, ezt nevezik Solo-nak, természetesen mindezt a megadott kötelező zenére.

Ezen a versenyen három bíró értékelte a lányok technikáját, előadási módját, magabiztosságát. Nyolc lány indult az Előkészítő I-ben, s a kőrösiek az első öt helyet elhozták. 1. Farkas Fanni 2. Nagy Laura 3. Kocsi Petra 4. Székes Nikolett 5. Frei Katica.

A bírók között egy kiemelkedő szakember is volt, Marco Corvaró, nemzetközi bíró. Ő évente többször is meglátogatja a magyar twirlinges csapatokat, és segíti őket a folyamatos fejlődésben.

A 6. versenyző, Schneider Gréta lebetegedett, így ő itthonról szurkolt a lányoknak.

V. Nagy Melinda

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés