Ezerjó borversenyt rendeztek Vadkerten Nyomtatás E-mail
2010. május 13. csütörtök, 08:50

Közel hetven bormintából választották ki a legjobb száraz, a legszebb csemegeborokat és közönségdíjat is adtak a legeredményesebb termelőnek a május 7-ei soltvadkerti Országos Ezerjó Borversenyen.



A pálmát a Frittmann Pincészet borai vitték el, két nagydíjat is kaptak Ezerjójukért és a Generosáért. Mint eredményes termelőt ismerték el Erdős Zoltánt, de díjat kapott a Font Pincészet is, akik még talán fel sem ocsúdtak a franciaországi siker után. A Font Pincészet 2009-es Kékfrankos Rozéja aranyérmet kapott az áprilisban Cannes-ban rendezett borversenyen, amely az egyik legrangosabb bormustrának minősül Európában.

Amint azt Lehoczki Ferenc polgármester elmondta, a hegyközség tagjai közel háromezer hektáros művelt területből 560 hektár Cserszegi Fűszerest és 400-400 hektár Ezerjó, illetve Bianka, Kékfrankost termelnek. A szőlészeti kutató intézet mérései alapján az elmúlt évben 1650 hektáron termeltek Ezerjót hazánkban, ebből 1350 hektár a Kunsági Borvidéken található. Soltvadkert mellett Tázlár, Csengőd, Kaskantyú szőlőtermelői is kedvelik az Ezerjót.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés