Pókemberek jártak a kiskőrösi könyvtárban Nyomtatás E-mail
2010. május 07. péntek, 08:52

Hoppon maradtak a tetőről támadó betörők, akik a kiskőrösi könyvtárba akartak bejutni április 30-án éjjel, de a megszólaló riasztótól megijedve elmenekültek a helyszínről, így szerencsére csak a 34 ezer forintos rongálási kár írható számlájukra.

A két 17 éves szabadszállási fiú nem egészen szokványos módját választotta a betörésnek. Az alkalmi „pókemberek” a tetőre másztak fel és az emeleti szinten törtek be egy ablakot a nagy zsákmány reményében. A riasztó jelzésére percek alatt kiérkezett rendőrjárőrnek feltűnt a helyszín közelében sétáló két srác, akik meglátva a rendőrautót azonnal futásnak eredtek, így rögtön gyanússá váltak. A krimibe illő üldözés végén a fiúk egy társasházi lépcsőház legfelső emeletén bújtak el, de nem menekülhettek, a járőr ide is utánuk ment és bilincse hamarosan kattant a fiúk csuklóján.

A városunkban tanuló két fiatalember számlájára több városközponti betörés is írható, hosszú a bűnlajstrom, eddig 16 bűncselekményt ismertek el- többek között háromszor is betörtek egy városközponti virágüzletbe. Megdézsmálták az egyik kínai üzlet árukészletét, a Toyota műhelyéből szerszámokat vittek magukkal, sőt, barátaik szüleit is kifosztották, a lakásokból készpénzt, arany ékszereket loptak, s hogy semmitől sem riadtak vissza, mutatja, hogy a ravatalozóból is elvitték a temetési zenék lejátszásához használt laptopot - adott tájékoztatást az ügyről Lovasi Attila alezredes, bűnügyi osztályvezető.

 


 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés