Történelmi bravúr Nyomtatás E-mail
2010. május 07. péntek, 06:29

Május 6-án legenda született a soltvadkerti sportcsarnokban. Az általános iskola fiú kézilabda csapata a diákolimpia országos elődöntőjének megnyerésével az iskola történetében először kijutott az országos döntőre.



Május 6-án a soltvadkerti sportcsarnokban rendezték meg a kézilabda diákolimpia országos elődöntőjét, melyen a szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a gyöngyösi Arany János Általános Iskola, az orosházi Eötvös József Általános Iskola és a soltvadkerti KTKT Kossuth Lajos Általános Iskola fiú kézisei mérték össze ügyességüket.

A házigazdák kirobbanó formában játszva 20:18-ra legyőzték a gyöngyösiek csapatát, a döntőben pedig magabiztos 27:24-es győzelmet arattak az orosháziak fölött. Ezzel az iskola történetében először kijutottak a diákolimpia országos döntőjére. A legjobb nyolc csapat részvételével zajló finálét május végén rendezik Veszprémben.

- Mindenki hozzátett valamit ehhez a győzelemhez, mindenki lőtt gólt. Fegyelmezetten játszottak, betartották a taktikai utasításokat. Nagyon jó ellenfelek ellen teljesen megérdemelten nyertek – fogalmazott Forgó Erzsébet edző. – Ezúton is nagyon köszönjük a kézi suli és a szülők segítségét.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés