Húsz millióba kerülne az ügyelet Vadkerten Nyomtatás E-mail
2010. május 04. kedd, 12:15

A kiskőrösi központú ügyeleti rendszer lesújtó kritikát kapott a soltvadkerti képviselő-testületi beszámolón. Kényelmetlen Kőrösre járni, de olcsóbb, a helyi ügyelet 20 millió forintot emésztene fel, míg a központi ügyeleti rendszer 3 millió forintjába kerül a városnak.



A soltvadkerti képviselő-testület hosszasan foglalkozott az egészségügyi apparátus beszámolójával. A város háziorvosai, fogorvosai és szemész orvosának tájékoztatója mellett az ügyelet működéséről is részletes információt kaptak a városatyák. A kiskőrösi központú ügyelet most is lesújtó kritikát kapott, főként a körülményeket illetően, de az aránytalanul sok kiskőrösi beteg is arra inspirálta a képviselőket, hogy továbbra is szorgalmazzák a soltvadkerti alközpontú ügyeleti ellátást. Ezt dr. Kokrehel Hajnalka bócsai háziorvos, az ügyelet vezetője is támogatja és megvalósításra érdemesnek tartja, figyelembe véve Bócsa és Tázlár érdekeit is.

Zsikla Győző képviselő úgy vélte, a város túl langyos ez ügyben, hiszen régi téma a vadkerti ügyeleti ellátás megszervezése. Lehoczki Ferenc határozott hibának minősítette a tájékozatlanságból fakadó félinformációkat, mellyel felesleges a lakosságot hergelni. A polgármester sokadszorra mondta el, hogy a helyi ügyelet 20 millió forintba kerülne, míg a központi ügyeleti rendszer 3 millió forintjába kerül a városnak. Hozzátette, megoldási lehetőséget lát abban, hogy van a városban két olyan háziorvos, aki négy óra után is fogadja a betegeket és várhatóan az új orvos is partner lesz ebben.

A kiskőrösi ügyeletet illetően Domonyi László polgármestertől megtudtuk, hogy a város ismét benyújtotta az épület korszerűsítésére a pályázatát, talán nagyobb esélyekkel, mint korábban. Ha eredményes lesz a pályázat, modern, európai színvonalú egészségügyi centrum áll a betegek rendelkezésére.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés