A kezdő tétet is jogszabály határozza meg Nyomtatás E-mail
2010. május 01. szombat, 06:04

Május 1-jétől szigorodtak a szerencsejáték törvény pókerre vonatkozó rendelkezései. Ezentúl csak játékkaszinóban vagy kártyateremben lehet pókerezni, de a jogszabály konkrétan megszabja többek között a kezdő tét és nevezési díj mértékét is.



A szerencsejáték törvény május 1-jén hatályba lépett módosítása értelmében póker típusú kártyajáték csak játékkaszinóban vagy kártyateremben űzhető. Szerencsejáték szervezésnek minősül a kártyaterem üzemeltetése is. Az ilyen intézményben csak készpénzes vagy verseny keretében lebonyolított póker típusú kártyajáték szervezhető.

 

Készpénzes játéknál a kezdő tét 500 vagy 1000 forint lehet, az egy játékos által egyidejűleg beváltható összeg pedig nem haladhatja meg a 100 ezer forintot. Versenynél a nevezési díj legfeljebb 50 ezer forint lehet. Kártyateremben játékot csak kizárólag erre a célra alapított olyan gazdasági társaság szervezhet, amelynek az alaptőkéje legalább 25 millió forint. A cég tulajdonosai az engedély időtartama alatt nem változhatnak. A kártyateremben 5-10 kártyaasztal lehet, asztalonként legalább 16 négyzetméternyi terület szükséges, és egy asztalnál legfeljebb 10 személy játszhat. A teremben video ellenőrzési rendszert kell felszerelni.

 

A kártyaterem játékadója a tiszta játékbevétel 40 százaléka. Nyereményalap versenynél a nevezési díjak összege, míg készpénzes játéknál a megtett tétek összege. A nyereményalap 80 százalékát a nyereményre kell fordítani. Ha a kártyateremben más szerencsejáték is folyik, akkor az adóhatóság az engedélyt visszavonja.

(forrás: jogiforum.hu)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés