Pezseg a vadkerti asztalitenisz-élet Nyomtatás E-mail
2010. április 29. csütörtök, 10:49

Az Ambrus-lányok brillíroztak a budapesti felnőtt bajnokságon, az Extra Ligában levegőhöz sem hagyták jutni a Nagykanizsát, Kriszti a németországi Pro Tour viadalon bronzérmet szerzett, Endrődi Flóra és Hunyadi Gréta pedig a serdülő korosztályban bontogatják szárnyaikat.



Ambrus Bea szárnyalt a budapesti felnőtt bajnokságon. Három Statisztikás versenyzőt győzött le a csoportjában, és bekerült a legjobb 32 közé, ahol magabiztosan 4:2-re legyőzte a nála 15 hellyel előrébb rangsorolt Szvitán Krisztinát. Tímea egyből a főtábláról vágott neki a küzdelmeknek, a 16 közé kerülésért vívott párharcban 4:3-ra felülkerekedett az orosházi Végh Zsuzsannán, majd a nyolcaddöntőben óriási csatában 4:3-as vereséget szenvedett Kertai Ritától. Kriszti betegség miatt nem indult ezen a versenyen.

Az Extra Ligás sorozatban az Akker-Plus Soltvadkerti TE hazai pályán fölényes, 6:1-es diadalt aratott a Nagykanizsa csapata fölött. A páros meccs megnyerése mellett Ambrus Bea és Timi két-két mérkőzést hozott, és az egyéniben először induló Endrődi Flóra is győzelemmel debütált.

Ambrus Krisztina (Variens) óriási bravúrként sorozatban a harmadik ifjúsági Pro Tour versenyén is dobogós helyen végzett. A Soligenstadtban megrendezett nemzetközi viadalon csapatban és egyéniben is bronzérmet szerzett.

 

 

Az Endrődi Flóra és Hunyadi Gréta alkotta duó a serdülő korosztályos országos csapatbajnokságon 4:3-ra legyőzte a Postás II. együttesét, a Tolna és a BSE csapatától azonban kikaptak, így nem jutottak tovább a csoportjukból. Egyéniben Hunyadi Gréta a legjobb 32, Endrődi Flóra pedig a legjobb 48 közé jutott.

A Csengődön megrendezett, kilencven versenyző részvételével zajlott régiós versenyen az újoncok között Geiger Zsanett két ezüstérmet is szerzett, Hunyadi Gréta pedig a serdülő kategória harmadik helyén végzett.

Ambrus Ferenc edző az értékelésében kiemelte, hogy a sikerekhez nagyban hozzájárult a kínai edzőpartner, Shi Jian segítsége. Mint fogalmazott, a kiváló asztaliteniszezőt a főszponzoroknak köszönhetően tudták Magyarországra hozni, ezért ezúton is szeretné megköszönni Szabó Antalnak (Poli Farbe Kft.), Endrődi Ferencnek (Akker-Plus Kft.) és Dobszai Zoltánnak (Variens Kft.) a támogatást.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés