Román Tamás diákolimpiai bajnok Nyomtatás E-mail
2010. április 27. kedd, 08:18

Román Tamás 55 kg-ban aranyérmet szerzett az április 23-án, Pécsen megrendezett birkózó diák olimpián. A fiatal soltvadkerti sportoló minden áprilisi versenyen dobogóra állhatott.

Az elmúlt hónapban három megmérettetésen vettek részt a vadkerti birkózók. Gádoroson a Nyuszi Kupa szabadfogású versenyen Román Tamás 55 kg-ban első helyezett lett, Varga Róbert 53 kg-ban ezüstérmet szerzett, Halmágyi Béla az 59 kg-os súlycsoportban a harmadik helyre küzdötte fel magát, Ferencfi Richárd pedig 35 kg-ban a negyedik helyen végzett.

Az április 17-ei bajai Popori Ottó Emlékversenyen Nagy István 28 kg-ban második helyezett lett, Román Tamás és Ferencfi Richárd pedig bronzérmet akaszthatott a nyakába. Varga Róbert az 59 kg-osok küzdelmében a hatodik helyet szerezte meg.

 

 

Az április 23-án, Pécsen megrendezett diák olimpián Román Tamás nagyszerű formát nyújtva, mindenkit maga mögé utasítva a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

- Nagyon kemény felkészülés előzte meg a versenyt, de szükség is volt rá, mivel nagyon erős mezőny volt a diák olimpián – fogalmazott Tamás. – Külön örülök annak, hogy a nagy riválisomat, a monori Tóth Bendegúzt is sikerült legyőznöm. Tudtam hozni azt a teljesítményt, amit elvártam magamtól, most pedig minden erőmmel a magyar bajnokságra készülök.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés