Get Adobe Flash player
Rendőrkézre kerültek a kiskőrösi rablók Nyomtatás E-mail
2010. április 23. péntek, 12:44

Kommandósok Budapesten elfogták a január 26-ai kiskőrösi rablás még kőrözött elkövetőjét, így most már a brutális bűncselekménnyel gyanúsított mindkét férfi rendőrkézen van.

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. január 27-én számolt be arról a brutális bűncselekményről, melyben ismeretlen tettesek ellen, január 26-án Kiskőrösön, 19.00 óra előtt nem sokkal, egy családi ház nyitott ajtaján keresztül jutottak be a sértettek lakásba, majd egy fegyvernek tűnő tárgyal, készpénz és értékek átadására kényszerítették az ott tartózkodó házaspárt. A sértettek a fenyegetés hatására átadták a lakásban tárolt készpénzt, valutát, valamint több ékszert is. Az elkövetők ezt követően megkötözték a megtámadott házaspárt, majd távoztak a házból.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nem mindennapi, súlyos és eddig nem tapasztalt módon elkövetett bűncselekmény miatt nyomozócsoportot alakított az ügy felderítésére. Ennek megfelelően, kiemelten kezelte ezt a rablást, hiszen egy család otthonában történt mindez, amelyre így eddig nem nagyon volt példa.

 

Az aprólékos adatgyűjtésnek köszönhetően, a nyomozóhatóság a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival 2010. március 11-én Budapesten, elfogott egy 38 éves férfit, akinek a lakásában tartott házkutatás során előkerült egy videó kamera, egy fényképezőgép, több ékszer, valamint olyan készpénz is, amiket az elkövető a bűncselekmény helyszínéről hozott el.

 

A nyomozók tudták, hogy két elkövetője volt a bűncselekménynek, azért a már elfogott férfi társának az elfogására irányult a nyomozás. Ennek eredménye lett, hogy március 18-án, szintén Budapesten, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztályával együtt a nyomozók elfogták a bűncselekmény másik elkövetőjét, egy 48 éves cibakházi férfit. Nála is több, a bűncselekmény során ellopott tárgyat találtak meg a nyomozók.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés