Bronzérmet hoztak a Kék Angyalok Nyomtatás E-mail
2010. április 16. péntek, 10:29

Harmadik helyezést értek el a budapesti VI. Országos Dinamik Gyermek Aerobic Kupán trió kategóriában az akasztói Kék Angyalok – Varga Nikolett, Kothencz Krisztina és Szabó Noémi.



Mint azt a Dinamik Aerobic Sportegyesületben sportoló ötödikes lányok edzője, Turúné Letoha Bernadett elárulta, az „angyalkák” sokat készültek a budapesti megmérettetésre. Kitartóan, hetente kétszer is edzettek. A szép eredmény felbátorítja és lelkesíti őket, ezért újabb országos versenyeken képviselik az akasztói színeket áprilisban és májusban is.

Az akasztói egyesületben negyvenöten - köztük három fiú - járnak rendszeresen az edzésekre, harmincöten indulnak különböző kategóriákban az áprilisi budapesti országos versenyen.

A lelkes aerobicos csapat legfiatalabb tagja 2, a legidősebb pedig 12 esztendős. Mint azt edzőnőjük elárulta, különösen örül annak, hogy nemcsak a helyiek gyakorolnak óriási lelkesedéssel az edzéseken, hanem többen járnak át hozzájuk Csengődről is, hogy elsajátítsák ezt a különös, ám szép sportot.

Az edzéseken nemcsak a mozgással, hanem személyiségfejlesztéssel és konfliktuskezeléssel is foglalkoznak a fiatalok testi- és lelki egészségének jegyében. Távlati céljuk, hogy a gyerekeknek minél több lehetőségük legyen Akasztón is a szabadidő hasznos eltöltésére, ezért a szülők segítségével megalapították a Ritmika Sportegyesületet. A gyermekek versenyeztetését az akasztói önkormányzat anyagilag is támogatja. Ez a köszönetet érdemlő támogatás nagy segítséget jelent az egyesületnek, amelynek tagjai közül tizenheten a nyári zánkai edzőtáborra is már nagyon készülnek.

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés