Get Adobe Flash player
Támogatás a polgárőröknek Nyomtatás E-mail
2010. április 15. csütörtök, 10:50

Fülöpszálláson tartották negyedéves beszámoló gyűlésüket a térségi települések polgárőr egyesületeinek vezetői. Szabó Mihály megyei elnök elmondta, idén minden település polgárőr egyesülete 250-500 ezer forint közötti pénzbeli támogatásban részesül.



Szabó Mihály üdvözölte a találkozón megjelent vezetőket, Hangya Ákos és Kiss István rendőrhadnagyokat, valamint az őrsparancsnokokat, majd beszélt a polgárőröknek juttatott új támogatási rendszerről. Mint mondta, idén minden település polgárőr egyesülete 250-500 ezer forint közötti pénzbeli támogatásban részesül az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól a polgárőrség országos, valamint megyei szervezetein keresztül, hogy hatékonyabban tudják segíteni a rendőrség bűnmegelőzési, valamint közrendvédelmi munkáját.

Kecel és Soltvadkert polgárőr egyesülete például a maximálisan adható 500 ezer forintos éves támogatást kap kiadásaik fedezésére. A pénzt két részletben utalják az egyesületek számlájára, ha úgy látja a vezetés, hogy jól végzik tevékenységüket, a második részletet is odaadják, természetesen szigorú elszámolással.

Kiss István, a rendőrség és a polgárőrség együttműködési területeiről, a közös munka eredményeiről beszélt az egybegyűlteknek. Orcsik István, a keceli polgárőr egyesület vezetője, mint megyei elnökségi tag, a kiskőrösi kistérség polgárőreinek összekötője a kötelező képzésekről tartott tájékoztatót. Elmondta, hogy ezután ötévente kötelező a polgárőröknek rendőri- és jogi-, valamint elsősegély-nyújtási ismeretekből frissíteniük tudásukat. December 31-ig pedig mindenkinek le kell tenni a polgárőr vizsgát. Minderre azért van szükség, hogy a polgárőrök is tudják, adott esetben meddig terjed a hatáskörük, illetve hogy mit kell tenniük például egy balesetnél, amivel nem rontják a sérült állapotát, amíg a mentők megérkeznek.

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés