A gimisek az elsősegélynyújtás bajnokai Nyomtatás E-mail
2010. április 07. szerda, 11:34

Katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtó versenyt rendeztek március 30-án a kiskőrösi művelődési házban. A Petőfi Sándor Gimnázium csapata (Budai Bálint, Gál Edit Adrienn, Rózsa Réka, Szvetnyik Klaudia valamint Takács Henrietta) mindkét versenyszámban a középiskolás kategória legjobbja lett, így ők jutottak tovább a megyei döntőkre.



A 7 középiskolás csapat közül a polgári védelmi versenyen a Wattay középiskola színeiben versenyző csapat  (Ádám Franciska, Dénes Brigitta, Dér János, Kuti Szilvia valamint Ujvári Csaba) második, a gimnazisták 5-ös számú csapata (Gubán Dóra, Királyfi Bettina, Kiss Hedvig , Szabó Brigitta és Veress Zsanett) pedig harmadik helyen végzett.

Elsősegélynyújtó ismeretekből a második helyen a wattaysok másik csapata (Gyurján Adél, Koczka Gizella, Kotlárik Diána, Torgyik Melinda és Fekete Barbara), a harmadik helyen pedig a gimisek 5-ös számú csapata fejezte be a versenyt.

Az általános iskolások között a benevezett 14 csapatból polgári védelmi ismeretekből a második legjobb lett a Bem iskola csapata (Polereczki Laura, Szabó Cintia, Szomor Réka, Ujvári Mercédesz valamint Ványi Ildikó), a harmadik helyezést pedig a gimnazisták (Ambrus Melinda, Rózsa Anna, Opauszki Eszter, Tagai Anita és Kárpáti Lilla) szerezték meg.

Vöröskeresztes ismeretekből a kiskőrösiek közül egy szintén gimnazistákból álló csapat (Baranyi Lili, Ba Luca, Gohér Anna, Németh Netti és Belák Bernadett) lett a második.

A verseny során a csapatok 14 helyszínen forgószínpadszerűen küzdöttek, és pontosan 15 perc állt a rendelkezésükre egy-egy állomáson a feladat teljesítésére. Elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak mind az elsősegélynyújtás, mind pedig a katasztrófavédelem terén. Többek között teszteket töltöttek ki, rejtvényeket oldottak meg, balesetnél mutatták be a helyszíni teendőket, és sérülteket is elláttak.

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés