Húsz éves jubileumot ünnepelt a soltvadkerti evangélikus óvoda Nyomtatás E-mail
2010. március 30. kedd, 10:53

Húsz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda. Március 27-28-án nagyszabású, kétnapos ünnepsorozattal emlékeztek erre a kerek évfordulóra.

Kicsik és nagyok, gyerekek, öregdiákok, szülők és vendégek mintegy közös nagy családként ünnepeltek együtt ezen a hétvégén. A legkisebbeket Gryllus Vilmos zenés műsora szórakoztatta a művelődési házban, a felnőttek Székely András magatartáskutató „A magyar lelkiállapot – A hazai demográfiai helyzet háttértényezői” című mélyen elgondolkoztató előadását hallgathatták meg. A fiatal kutató a közösség szerepének fontosságáról beszélt, rámutatva arra, hogy a közösségek felbomlása, az elszigetelődés és a magány milyen komoly lelki változásokat idézhet elő az emberekben, nem csak az egyénben, hanem a nemzetben is.

Ezt követte a világhírű Bolyki Brothers koncertje az evangélikus templomban. A csodálatos hangzásvilág, a játékos, könnyed stílus teljesen magával ragadta a közönséget. Szombat este az „öregdiák” találkozóján felvágták a 20. születésnapját ünneplő óvoda tortáját, majd pezsgős koccintással ért véget a nap.

 

 

A vasárnapi hálaadó istentiszteleten Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét, míg Lupták György esperes és Homoki Pál lelkész a liturgia szolgálatát végezték. A püspök prédikációjában a gyermekek keresztyén életre való nevelésének fontosságát hangsúlyozta, amiben – mint fogalmazott - óriási szerepet vállalnak az egyházi óvodák. Külön méltatta a soltvadkerti evangélikus óvoda hivatástudattal felvértezett óvónőinek áldozatos, odaadó munkáját.

Az istentiszteleten és az azt követő ünnepi közgyűlésen felcsendült a jelenlegi és volt óvodások éneke a gyülekezeti énekkar, valamint az Orf ütős zenekar kísérete mellett.

 

 

A gyülekezet felügyelője által vezetett közgyűlésen Lakatosné Hachbold Éva vezető óvónő óvodatörténeti áttekintésében felvázolta azt az utat, melyet a megalakulás óta megtettek. Szeretettel gondolt vissza az együtt eltöltött évekre, melyek alatt ők, óvónők is rengeteget épültek és tanultak. Mint fogalmazott, Isten kegyelméből igazi közösség, mondhatni család formálódhatott az óvodában.

Az ünnepi közgyűlésen bemutatták az Isten bölcsőjében című könyvet is, mely sok képpel, gyermekszáj rovattal, visszaemlékezésekkel, névsorokkal az óvoda elmúlt húsz évét tárja az olvasók elé.

A közgyűlésen elhangzott köszöntések sorát a helyi lelkész zárta, aki hálát adott a Teremtőnek a megtett útért, méltatta az óvodaalapítók fáradozásait és megköszönte mindazok támogatását, akik az eltelt 20 évben bármilyen formában segítették a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodát.

Az istentiszteletet követően gazdagon terített fehér asztalok várták az ünneplő gyülekezetet, ahol a sokféle finomság melletti kötetlen beszélgetéssel zárták a kétnapos ünnepségsorozatot.

További képek a cikk galériájában >> (A soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda húsz éves jubileumi ünnepsége)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

Cikk galériája

 

 
Hirdetés