A vadkerti kézisek sporttörténelmet írtak Nyomtatás E-mail
2010. március 30. kedd, 09:08

Az 1995-ös születésű soltvadkerti kézilabdás fiúk március 24-én az iskola történetében először megnyerték a diákolimpia megyei döntőjét, és ezzel kijutottak az országos elődöntőre. A lányok másodikként végeztek, így még játszhatnak a továbbjutásért.

A lányok hat vadkerti és hat keceli játékossal felálló közös KTKT-csapattal vágtak neki a küzdelmeknek. Március 18-án a kerületi fordulóban magabiztosan legyőzték a Dunavecse és a Solt együttesét, így bekerültek a március 23-ai kecskeméti megyei fináléba. A döntőben okos, fegyelmezett játékkal 6:4-re felülkerekedtek a Hercegszántó csapatán, és 8:4-re megverték a kiskunmajsaiak válogatottját is, a házigazda Kecskeméttől azonban 21:11-es vereséget szenvedtek. Az elődöntőbe kerülésért április 18-áig még lehetőségük lesz játszani valamelyik másik megye második helyezettjével.

 

 

A fiúcsapat önállóan indult a diákolimpián. A március 16-ai kalocsai kerületi fordulóban fölényes győzelmet arattak a Kecel és a Kalocsa együttese fölött. A március 24-ei kiskunmajsai megyei döntőben sem tudta senki megállítani a vadkerti fiúkat, a Nyárlőrinc csapatát 22-5-re mosták le a parkettről, a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola válogatottjára hét gólt vertek rá, 20:13-ra diadalmaskodtak felettük. A legnehezebb ellenfél a Lajosmizse csapata volt, ellenük az év talán legfontosabb meccsét vívták meg, de ők is 15:13 arányban alulmaradtak a vadkertiekkel szemben.

A fiúcsapat ezzel a történelmi győzelemmel bekerült az országos elődöntőbe, melyet hazai pályán, Soltvadkerten rendeznek majd május első hétvégéjén. Innen már csak egy csapat jut tovább az országos fináléba, így rendkívül izgalmas összecsapások várhatóak.

A lánycsapat tagjai: Szűcs Vivien, Kalapos Dorina, Korsós Alexandra, Holczimmer Judit, Rideg Regina, Tóth Vivien, Gáspár nikoletta, Zsikla Dóra.

Kecelről:Doszpod Adrienn, Görcsi Kitti, Lajkó Andrea, Richter Jennifer, Sajdik Anita, Tóth Barbara.

A fiúcsapat tagjai: Kövesi Róbert, Bogáromi Dávid, Frank Richárd, Gazsó Dávid, Kovács Bence, Lenthár Kristóf, Nyerges Márk, Szabó Máté, Zsikla Ferenc, Haszilló Gergő (Kecelről)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés