Get Adobe Flash player
Szépíróversenyt rendeztek Kiskőrösön Nyomtatás E-mail
2010. március 25. csütörtök, 12:35

Kistérségi szépíróversenyt rendeztek a beilleszkedési, tanulási és magatartászavaros, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekeknek Kiskőrösön március 22-én.



A versenyen azok vehettek részt, akik továbbjutottak az elődöntőn, melyet az oktatási intézményekben dolgozó fejlesztő gyógypedagógusok koordináltak egységes instrukciók alapján. Így került a BKMÖ Közoktatási Intézményébe több mint 50 kis- és nagyiskolás. A gyerekek alsós, felsős és középiskolás kategóriákban indultak. A szépírás legfontosabb követelményeit a zsűritagok (Abonyi Mihályné, Schiller Katalin, Nagyné László Márta) ismertették a gyerekekkel. Az olvasottság, gondosság, pontosság, esztétikum és az egyéni íráskép kiemelt szempont volt az értékelésnél.

Legfőbb célunk az volt a verseny megrendezésével, hogy a gyerekek figyelmét rátereljük e régi mesterség szépségéire, továbbá, hogy kiemelten értékeljük és jutalmazzuk a beilleszkedési, tanulási és magatartászavaros, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók sokszor embert próbáló erőfeszítéseit, hiszen hatványozottan több gyakorlás után képesek elérni ugyanazt az eredményt, mint kortársaik.

Az eredmények tükrében bármilyen támogatást megér e rendezvény folytatása.

Díjazottak:

alsó tagozatosok:

I. Jakab Eszmeralda

II. Barna Imre Márk

III. Náhlik Szixtin

különdíj: Bolemányi Anikó

felső tagozatosok:

I. Rum Zsanett

II. Antóni Viktor

III. Györgye Szintia

különdíj: Sánta Krisztina

középiskolai kategóriában:

I. Marton Anita

II. Németh Dorina

III.. Tratter Dorina

különdíj: Nádró Dávid

A verseny első helyezettjei és különdíjasai a Kiskőrös város által felajánlott Barangoló című könyvet vehették át, melyeket Domonyi László polgármester elismeréssel és névjeggyel látott el.

A további helyezettek a Tanár Úr kérem papírbolt felajánlásait kapták. Támogatásukat köszönjük!

Vlcskóné Csatlós Erzsébet

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés