Ambrus Krisztina Európa 6. legjobbja Nyomtatás E-mail
2010. március 17. szerda, 15:13

Ambrus Krisztina asztaliteniszező 2010-ben is szárnyal. Az európai Top 10-es versenyen hatodik lett, a tatai ifjúsági nemzetközi bajnokságon ezüstérmet szerzett, a felnőtt országos bajnokságon pedig Póta Georgina legyőzésével a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

 

 

Tapolcsányban Európa legjobb tíz asztaliteniszezője mérte össze ügyességét egymással. Ambrus Krisztina a román Postoaca legyőzése után az orosz Noskovát és a lengyel EB ezüstérmes Szczerkowskát is leiskolázta, majd a szlovákok legjobbja ellen is diadalmaskodott. Az utolsó négy meccset nagyon szoros küzdelmekben ugyan, de elvesztette, ám összességében így is Európa hatodik legjobbjaként végzett.

Tatán az ifjúsági nemzetközi bajnokságon Holok Diána legyőzésével bekerült a legjobb négy közé, ahol magabiztos, 4:0-s győzelmet aratott a francia Abbat fölött. A fináléban a tájföldi Sewattabut hajszállal jobbnak bizonyult nála, így Krisztina egyéniben a második helyet szerezte meg, csapatban pedig harmadik lett.

A budapesti felnőtt országos bajnokságon mindhárom Ambrus-lány főtáblás volt. Krisztina a nyolc közé jutásért bravúros teljesítménnyel legyőzte a Bundesliga első osztályában versenyző Póta Georginát. A negyeddöntőben a kecskeméti Molnár Zita felett is diadalmaskodott, az elődöntőben azonban a budaörsi Pergel Szandrától vereséget szenvedett, így bronzéremmel zárta a rangos viadalt, amire még nem volt példa a soltvadkerti asztalitenisz szakág történetében.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés