Táborozott a Szivárvány Néptánc együttes Nyomtatás E-mail
2010. március 16. kedd, 11:22

Egész napos tánctáborban gyarapították tudásukat a kiskőrösi Szivárvány Néptánc együttes táncosai. Az összeszokott gárda új koreográfiát tanult, amit májusban a városi napokon láthat először a közönség.

 

 

A koreográfiát ezúttal is Suba Éva, a csoport művészeti vezetője állította össze, bemutatását, tanítását pedig fiával, Szilágyi Zsolttal végezték. A fiatal táncos továbbvitte a szülei által vállalt értékmentést, és már nem csak táncol, de oktat is. Kiskőrösön is megfordul időnként, hiszen amint mondta egyszerűbb és gyorsabb is a munka, ha páros előadásban látják a táncosok, mit kell megtanulniuk.

A csapatépítésnek számító tréning évek óta hagyomány: ilyenkor együtt ebédelnek a táncosok, általában egy-egy régi tag vállalja a bográcsos elkészítését. Idén Markó János pörköltje mellett beszéltek a közeli és távoli jövőről, amely vegyes érzelmekkel és jogos félelmekkel tölt el mindenkit, akinek fontos a város kultúrája, a hagyományok őrzése. Az egyik szemünk sír a másik nevet, mondták többen is. Örömre ad okot, hogy baráti társasággá érett, nagyszerű együttes fémjelzi Kiskőrös nevét határon innen és túl, számos szép eredménnyel, sikerrel. Március 15-én „Kiskőrös Város Kultúrájáért” kitüntetésben részesült az együttes. Az viszont aggasztó, hogy nincs, vagy csak alig van fiatal táncos a csapatban. Az utánpótlás kérdése megoldatlan, keresik, várják soraikba a fiatalokat, hogy a kiskőrösi kultúra égboltjáról ne tűnjön el egyszer csak a Szivárvány.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés