Kevesebb panasz a szemétszállításra Soltvadkerten Nyomtatás E-mail
2010. március 11. csütörtök, 16:21

A kiskunhalasi regionális hulladéklerakó vezetője, Szabó Tamás is részt vett a legutóbbi soltvadkerti testületi ülésen, ahol már jóval kevesebb kritikát kapott a szolgáltatás, mint korábban, de még így is van bőséggel megoldásra város feladat.

 

 

 

Több képviselő is jelezte, hogy növelni kellene a szelektívgyűjtő szigetek számát és a város szélein is elhelyezni néhányat. Bezsenyi László a zöld hulladék elszállítását illetően markánsan bírálta a szolgáltatót, miután úgy tűnik, hogy ígéret marad az időközönkénti szállítás, a lakosoknak kell kivinni a hulladékudvarba a keletkezett zöld hulladékot.

Az alpolgármester a Vadkerti tónál keletkező hulladék elszállításának rendezését is sürgette, valamint felhívta a figyelmet az ellenőrzés fontosságára, mivel több vállalkozó az éjszaka leple alatt viszi ki a szemetét a part menti területekre. A tó melletti illegális szeméthegy pedig egyre nő, amit sürgősen fel kell számolni.

Több lakossági panasz érkezett az ügyintézés menetére és a barátságtalan fogadtatásra is, valamint arra hogy a telefonos ügyfélszolgálatot sem lehet elérni. Felháborítónak tartják azt az eljárást is, amit a tartozókkal szemben tanúsítanak, nevezetesen minden előzetes felszólítás nélkül kapják a végrehajtásról szóló levelet. Erre dr. Viszkók Zoltán is reagált, miszerint jogszerűtlen az ily módon történő behajtás.

Szó esett a súly alapon történő szállításról, az erre való átállás azonban rendkívül drága, a lakossági terheket is lényegesen megnövelő váltás lenne. Szabó Tamás szorgalmasan jegyzetelt és ígérete szerint, ahol változtatni lehet, ott mindent megtesznek. Az ügyfélszolgálaton ugyanúgy, mint a szemétszállításban, miután arra is panasz volt, hogy gyakran a kukák alján marad a szemét és ami melléhullik, azt nem szedik fel. Azt a kritikát azonban visszautasította, hogy a halasi központ nem elérhető és nem veszik fel a telefont. Hangsúlyozta, hogy továbbra is keressék problémáikkal a vadkertiek a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen, vagy a 06-77/523655 telefonszámon.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés