Városvédők a kiskőrösi főtér felújításáról Nyomtatás E-mail
2010. március 05. péntek, 11:57

Domonyi László polgármester hivatalos állásfoglalást kért a Kiskőrösi Városvédő és Városszépítő Egyesülettől a központ tervezett felújításával kapcsolatban. Major József, az egyesület elnöke taggyűlést hívott össze, amelyen a városvédők közös, támogató álláspontot fogalmaztak meg.

 

 

 

Major József részletezte a lakossági aggályokat, amelyek a katolikus templom melletti útszakasz lezárása, valamint a Bajcsy és az Árpád utca forgalomváltozása miatt merültek fel. Mint mondta, érthető, hogy mindenki védi a saját lakókörnyezetét, de lokálpatrióta módon a város egészének érdekét kell figyelembe venni, mindemellett olyan megoldást kell találni, ami megnyugtatja a lakókat is.

Barkóczi Ferenc egykori polgármester a kezdetektől részt vett a városrendezési terv kidolgozásában. Hangsúlyozta, hogy a Közlekedési Felügyelettel karöltve meg kell keresni az átmenő forgalmat lassító lehetőségeket, de nem szabad kihasználatlanul hagyni ezt a pályázati alkalmat. Egyetértett a zöldfelületek növelésével, mint mondta, kevés ilyen kisváros van, ahol ennyi városközponti parkoló áll a lakosság rendelkezésére.

Kovács Tivadar a művelődési ház előtti parkolóval kapcsolatosan elmondta, ha az új kialakítás nem jár parkolóhely csökkenéssel, egyetért az elképzeléssel. Véleményéhez a többiek is csatlakoztak.

Az építőiparban nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek hangsúlyozták, hogy műszakilag meg kell vizsgálni a forgalomnövekedés szempontjából érintett utakat. Liszkai Pál felhívta a figyelmet arra, hogy a Sárkány, valamint a Munkácsy utcák felújítására, és az Árpád, a Baross és a Szendrei utcák hatméteres szélesítésére, süllyesztett szegéllyel való ellátására, és kétrétegű aszfalttal való bevonására pályázatot nyújtottak be, így ezeknek az utcáknak lényegesen javulnak majd a műszaki paraméterei.

A városvédők ezután a rehabilitációs terv apró részleteire is rávilágító kérdéseket tettek fel Barkóczi Tamásnak, a műszaki osztály vezetőjének, majd megfogalmazták közös álláspontjukat, melyet Major József elnök juttat el Domonyi László polgármesternek. Eszerint mindannyian egyetértenek a főtér rehabilitációjának pályázatával, de a közlekedési szakemberekkel együtt meg kell keresni a szóban forgó utcákon a forgalom megosztásának, illetve lassításának lehetőségeit.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés