Presbiteri teadélután a soltvadkerti Találkozás Házában Nyomtatás E-mail
2010. március 05. péntek, 10:22

Tradícióvá nemesedett Soltvadkerten, hogy február harmadik hétvégéjén a presbiteri teadélután keretében az evangélikus lelkész, az evangélikus óvoda vezető óvónője és a 884. számú Hunyadi cserkészcsapat parancsnoka értékelik a magunk mögött hagyott év eseményeit.

 

 

 

Homoki Pál lelkész átfogó beszámolójában a munkacsoportok létrehozását nevezte a tavalyi év legnagyobb újításának, melyek már most beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Szintén jelentős újdonság a hívők tájékoztatása terén a jelenleg még kísérleti stádiumban lévő gyülekezeti honlap, a soltvadkert.lutheran.hu, valamint a gyülekezeti újság megjelenése is. Örömét fejezte ki, hogy idén többen voltak az ökumenikus imahét alkalmain, mint a megelőző években, és az immár hagyományossá vált nyári ifjúsági tábor is nagy népszerűségnek örvendett. A hitoktatás helyzetét elemezve sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a hittanórák ilyen szélsőséges időpontokba kerültek, nulladik illetve 6. órában tartják őket még az alsó tagozatosok számára is. Összegzésében is kitért arra, hogy a magyar társadalmat érintő kérdések a vadkertieket sem kerülik el, a cél az idősebbek és a gyermekek, valamint az aktív felnőtt korosztály gyülekezetbe építése.

Lakatosné Hachbold Éva szerint eseménydús évet tudhat maga mögött az evangélikus óvoda. Kiemelte a játszóudvar szabványosítását és a húsz éves jubileumi ünnepségsorozatot. A kerek évforduló alkalmából könyvet is készülnek kiadni, mely az óvoda eddigi két évtizedét dolgozza föl. Az óvodások szép eredményeit is hosszan részletezte.

Szávay László, a cserkészcsapat parancsnoka a közösség növekedéséről és erősödéséről adott örömteli beszámolót. Kiemelte, hogy az őszi évkezdéssel új őrsök kezdték meg működésüket, sikeres csapatkirándulást, csapat- és őrsi programokat, valamint adventi betlehemezést valósítottak meg a cserkészek. Bevezették az ún. csapatest és csapat-istentisztelet gyakorlatát; előbbi a szülők bevonásával megvalósuló rendszeres egész estés rendezvényt jelent, az utóbbi célja a fiatalok rendszeres hitéletre való buzdítása és egymás felekezetének, istentiszteleti szokásainak megismerése.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés