Javult a közbiztonság Soltvadkerten Nyomtatás E-mail
2010. március 04. csütörtök, 12:27

 

Tavaly tíz százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények és a vagyon elleni bűncselekmények száma Soltvadkerten, betöréses lopásból pedig 20 százalékkal kevesebb történt, mint 2008-ban. Ez derült ki Arató László kiskőrösi rendőrkapitány és Kiss István, a soltvadkerti őrs parancsnokának beszámolójából.

 

 

 

A kapitány, illetve a parancsnok főként pozitív statisztikáról számolt be a februári testületi ülésen, hiszen a kiskőrösi kapitányság a megye legeredményesebb rendőrsége.

A kapitány leszögezte, hogy a térfigyelő rendszer végre jól működik Vadkerten is, de bővítése szükséges, mert jó lenne a bevezető utakat is ellenőrzés alá vonni. Arató László elmondta, hogy példaértékű kezdeményezés volt a járőr-körzetesítés bevezetése, ami a közterületi bűnözést nagymértékben csökkentette. A bevált módszert már a megye több kapitánysága is alkalmazza.

A kiskőrösi rendőr kapitány szomorúan beszélt a közlekedési morál sajnálatosan alacsony színvonaláról. E tekintetben a megyei átlag felett vagyunk, főként az ittas vezetés statisztikája rossz, ezért az ülésen is nyomatékosította, hogy a legszigorúbban járnak el az ittas vezetőkkel szemben, a visszaesőket pedig azonnal őrizetbe veszik. Büszkén számolt be a vadkerti őrs új, tehetséges négylábú munkatársáról.(Kreolról, a 21 hónapos német juhászkutyáról és vezetőjéről a 9. oldalon olvashatnak.) Arató László leszögezte, hogy a vadkerti őrs kreatív és jó csapat.

Ezt a képviselők is alátámasztották, de volt néhány észrevétel is, elsősorban a nem helyi rendőri ellenőrzéseket illetően. Finoman szólva, a máshonnan érkezett rendőrök közel sem olyan udvariasak mint a vadkertiek. A kapitány segítségéről és közbenjárásáról biztosította a képviselőket és megköszönte az együttműködést.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés