Get Adobe Flash player
Imrehegy a megye legszebb falvai között Nyomtatás E-mail
2005. április 18. hétfő, 14:32

Aktív érdeklődés kísérte a falugyűlést

Imrehegy a megye legszebb falvai között

Jelentős érdeklődés mellett tartottak lakossági fórumot Imrehegyen március 21-én. Sokan voltak kíváncsiak Takács Jánosné polgármester asszony beszámolójára és a települést érintő tervekre.

Megtudhattuk, hogy több mint hárommillió forintba került a jogszabályi kötelezettségek betartása, így a rendezési terv, a hulladékgazdálkodási terv valamint a környezetvédelmi program elkészíttetése.
A lakosság örömmel nyugtázta, hogy a képviselő testület nem emelte a helyi adókat, ismerve az itt élők teherbíró képességét, illetve értékelve a jó adófizetési morált, ami mintegy tízmillió forintot jelent a kis önkormányzat költségvetésében. Elismerésre adnak okot az eredményes pályázatok is, mellyel 23 millió forintot nyert a község.
A képviselő testület szociális érzékenységére utaló adat, hogy a településen élők több mint fele részesül valamilyen önkormányzat által biztosított juttatásban. A legjelentősebb tétel a gyermekvédelmi támogatás, melyben mintegy 150 gyermek részesül éves szinten összesen nyolcmillió forint értékben.
A hivatal joggal viseli az ügyfélbarát önkormányzat címet, mivel az ügyfélfogadási időt nem korlátozzák. Megnyugtató értékeléssel zárultak a hivatalt vizsgáló ellenőrzések is. Ritkaságszámba menő szép eredmény, hogy a megyei önkormányzat által hirdetett "Tiszta Falvak Szép Környezet" pályázatán a majd negyven nevezett település közül Imrehegy a negyedik helyezést érte el, amiért félmillió forintot kapott.
A polgármester asszony a túlélés évének minősítette az idei esztendőt, hiszen harminckétmillió forintos hiányt kell leküzdeni, ami népszerűtlen, eddig ismeretlen intézkedéseket is kénytelen maga után vonni. Létszámleépítést kellett végrehajtani, az óvodánál pedig csoportösszevonás vált szükségessé. Nem kizárt, hogy az iskolánál is részleges összevonást kell ősztől bevezetni, ami a készségtárgyakra vonatkozik egyelőre. Ezáltal szerény terveket szövögethet a település az idei évre, de mindenképpen szeretnének tűzi-víztározót készíteni az iskolához, felújítani az oktatási intézmény homlokzatát, a templomkertbe utcai pihenőket építeni, akadálymentesíteni az egészségházat, felújítani a tűzoltó szertárat, fontos feladat a tornateremhez csatlakozó szertár építése és a temető ravatalozójának felújítása, kegytárgyak beszerzése is. 
Az elmúlt évi beszámolóval és az idei fejlesztési célokkal a lakosság egyetértett és elégedettségének adott hangot.

Turiné Czeglédi Edit

 

 

 
Hirdetés