Get Adobe Flash player
Élj másképpen! Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:33

Szabó Olga természetgyógyász egyetért dr. Kozma L. György főorvossal, hogy az allergiában szenvedők száma évről-évre növekszik, s a túlérzékenységi reakció elleni védekezést tulajdonképpen már az anyaméhben meg kell kezdeni.


Időben felismerve, elektro-akupunktúrás vizsgálattal az allergia gyógyítható - mondja a természetgyógyász. Ha már jelentkeztek a tünetek, nagyon fontos a szervezet rendszeres méregtelenítése. Jótékony hatású a sópipa használata, aki teheti, látogasson el rendszeresen egy sóbarlangba is. A szénanátha tüneteinek mérséklésére a természetgyógyászok felfogása szerint az egyetlen megoldás az életmódváltás.

 

Nagy sikert érhetünk el akkor, ha vegetáriánus étrend szerint táplálkozunk. Tilalmi listára kerül a tej, a tejtermékek, a csoki és az egyéb édességek is, de tartózkodni kell a fehér lisztből készült ételektől és a konzervált élelmiszerek fogyasztásától is. Ellenben rengeteget lehet fogyasztani a nyers és friss gyümölcsökből, a kölesből, barna rizsből, teljes kiőrlésű búzából, árpából, zabból, hajdinából, kukoricából, hüvelyesekből és olajos magvakból készült élelmiszerekből. Az étkezés mellett jó hatású lehet a talp megfelelő reflexzónái, valamint a hát és a mellkas masszírozása, a naponkénti több, váltott zuhany alkalmazása is. Ugyancsak jótékony hatással bír, ha a szénanáthától eldugult orrunkba tenyérnyi vízben feloldott csipetnyi sót szippantunk, közben bal, majd jobb lábunkon egy-egy percig fél lábon állunk. Hasznos, ha mielőtt kilépnénk az utcára, bekenjük orrunk belső felét egy kevés olajjal - ez felfogja a pollenszemcsék egy részét. A parlagfüves területen legeltetett kecske tejében elraktározódik az allergiát kiváltó pollenek elleni természetes védőanyag, így aki ilyen kecsketejet fogyaszt, annak szervezetébe bekerülnek ezek a védőanyagok is.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés