Get Adobe Flash player
Aloe vera: az indiánok szent növénye Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:20

 

Kissné Torgyik Katival osztálytársnők és barátnők voltunk lánykorunkban. Emlékszem, mindig is kínlódott az arcbőrével.


 

Talán ezért is lepett meg, amikor találkoztunk, hogy a bőre megfiatalodott, kisimult. És hát irigylésre méltóan fitt, friss volt, mintha energiabombát ivott volna. Mit csinálsz, hogy jóval negyven felett is feszes a bőröd, eltűntek a ráncaid és egyáltalán nem látszik rajtad a korod - kérdeztem tőle?

 

- Nincs ebben semmi ördöngösség - nevet Kati. - Persze pár hónappal ezelőtt engem is utolért a negyedik X feletti szindróma. Belenéztem a tükörbe és elkeserített a látvány.

 

Az arcbőröm megereszkedett, a szemem alatt táskák a szemzugom ráncos…, egyébként is rengeteget fájt a fejem, kikerekedett a csípőm, szóval nyűgös voltam rendesen, amikor alaposan szemrevételeztem magam.

 

 

És megtaláltad a csodaszert?

- Egy ismerősöm ajánlotta az aloe verát, próbáljam ki külsőleg, belsőleg. Először egy méregtelenítő kúrán estünk át Sanyival, a férjemmel együtt. Neki is van pár kiló súlyfeleslege, alaposan elszaladt vele a mérleg.

 

Ő már tíz kilótól megszabadult négy hónap alatt. A méregtelenítés után sorra vettük a bajainkat. Kentük, szedtük, ettük, ittuk, szóval mindenre használtuk az aloe verát. Kapszulában gélben, cseppekben, teában. Megszűntek az ízületi problémáim, a fejfájásom, javult a közérzetem, fiatalabbnak érzem magam, jó az erőnlétem, szóval ez tényleg csodaszer.

 

Nem is sminkeled magad…

- Üsd be a keresőbe az interneten, egy-egy alkotórészét a kozmetikai szereknek, meg fogsz lepődni, hogy mi minden van bennük. Egyébként is elkeserítő, milyen világban élünk.

 

A növények föld nélkül tápkockákban hoznak termést, esszük a műanyagot, tömjük magunkba a gyógyszereket. Ezért fontos, hogy évente legalább kétszer a szervezetünkben is tartsunk nagytakarítást, mint a lakásunkban.

 

Szóval aloe vera?

- Mindenre. Gombára, vírusfertőzésre, égésre, különféle testi-lelki betegségekre, szépségápolásra, harmonizálásra. Hiszem, hogy csodaszer és örülök, hogy megtaláltam az ősi indiánok egyik szent növényét. Persze azért nem árt, ha tájékozódunk a különféle készítmények között és megnézzük a valós aloe vera tartalmát.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés