Egy csepp vérből sok minden kiderül Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:02

 

Vérképünk árulkodik betegségeinkről, mivel a vér minden információt magában hordoz az emberi szervezet állapotáról. A legújabb vizsgálati módszerek közé tartozó élő vércsepp analízis eljárás során mi magunk is megnézhetjük a mikroszkópban, hogy egy cseppnyi vérünk milyen elemeket tartalmaz és azok mennyire működőképesek. Mi mindent tudunk ilyenkor megnézni, erről kérdeztük Szabó Olga természetgyógyászt.


Egy csepp vérből képet kaphatunk az emésztési problémákról, megtudhatjuk, mi lehet az oka a fáradékonyságunknak, fejfájásunknak, bőrpanaszainknak, mozgásszervi gondjainknak, vagy a túlzott salakanyag-felhalmozódásunknak.

A speciális, sötét látóteres technikával működő mikroszkóppal, a képet egy számítógépes monitorra átvetítve, azokat az alkotórészeit is megláthatjuk vérünknek, amelyek hagyományos mikroszkóppal nem vehetők észre.

 

 

A vércseppanalízis során az egészséges vörösvértest körpárna alakú, a folyadékban lassan haladó részecske, a fehérvérsejt ennél nagyobb, ezüstfehér színű, lassú mozgású alkotórész, de láthatjuk a salakanyagokat, megjelennek az emészthetetlen anyagok, a gombák, baktériumok. De az is észrevehető, ha valami hiányzik.

 

Ha nincs a vérben elég ásványi anyag, vagy vitamin, következtethetünk a szervezet immunrendszerének állapotára, a sav-bázis egyensúlyra, a méreganyagok jelenlétére, a hormonháztartás állapotára, sőt, a daganatos elváltozásokra, a máj, a vese állapotára, az érelmeszesedés, szívinfarktus, vagy a trombózis közeli veszélyére is következtethetünk.

 

Lényeges, ha valaki ilyen vizsgálatra megy, előtte négy órával már ne egyen semmit, viszont ajánlatos sok folyadékot inni, hogy jól látható kép jelenjen meg a monitoron. Csupán egy apró tűszúrás és pár pillanat múlva sok mindent megtudhatunk szervezetünk állapotáról.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés