Get Adobe Flash player
Diagnózis akupunktúrával Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 15:43

 

A modern természetgyógyász nemcsak az évezredes gyógymódokkal gyógyít, de segítségül hívja a tudomány vívmányait is. Persze a legtöbb esetben a kettő ötvöződik, sőt a mai kor technológiájának alapja is tulajdonképpen az ősi tapasztalat- tudtuk meg Szabó Olgától, házi természetgyógyászunktól, aki kedvező tapasztalatokról számol be az úgynevezett Voll-féle elektroakupunktúrás készülék alkalmazásáról.


Dr. Reinhold Voll német orvos 1953-ban dolgozta ki azt a számítógépes programot, amely mintegy fél-egy óra alatt az elektro-akupunktúra segítségével feltérképezi az emberi szervezetet. Alapja a klasszikus kínai akupunktúra, mely szerint akkor vagyunk egészségesek, ha szervezetünk energetikailag egyensúlyban van. A holisztikus szemléletű módszer az egész szervezetet vizsgálja. Ez azt jelenti, hogy az egyes akupunktúrás pontokon mérhető az energiaszintünk.

 

Ha valahol energiatöbblet vagy hiány van, ott zavart az energiaáramlás is és nagy valószínűséggel az akupunktúrás ponttal összeköttetésben lévő szerv megbetegedett vagy zavartan működik. Ezzel a módszerrel már akkor kimutathatók a készülő betegségek, amikor még egyáltalán nincsenek tünetek, nincsenek a laboratóriumi vizsgálatok során felfedezett rossz eredmények, vagy más pozitív leletek sem árulkodnak a betegségről.

 

A Voll-féle vizsgálati módszer során az egészséges szerv a rákapcsolt elektronos áramot azért képes szinten tartani, mert jó a vezető képessége. A beteg szerv esetében az áram csökkenő tendenciát mutat. A tesztet nemcsak a mintegy 700 kínai akupunktúrás ponton végzik, de a Voll által felfedezett további szervi és szöveti meridiánok pontjain is, összesen mintegy 2000 ponton.

 

Az elektro-akupunktúrának különösen nagy jelentősége van a rejtett gócok felkutatásában és gyógyításában.

A műszerrel nemcsak az emberi szervezet állapota mérhető, de az is tesztelhető, hogy a beteg számára milyen készítmények, szerek a megfelelőek. Például: fogászati tömítőanyagok, vagy a szervezetnek legalkalmasabb gyógyanyagok.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés