A természet patikája
A stressz rombol, de építeni is tud Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:36

Amikor úgy érezzük, hogy szinte szétforgácsolódunk, amikor szinte állandóan vibrál körülöttünk a levegő, miközben idegesek, ingerültek és türelmetlenek vagyunk, biztosak lehetünk benne, hogy minket is elért korunk idegtépő betegsége, a stressz, aminek kizárása felgyorsult élettempónkban szinte lehetetlen.

 

 

 
Élj másképpen! Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:33

Szabó Olga természetgyógyász egyetért dr. Kozma L. György főorvossal, hogy az allergiában szenvedők száma évről-évre növekszik, s a túlérzékenységi reakció elleni védekezést tulajdonképpen már az anyaméhben meg kell kezdeni.

 

 

 
Az elfelejtett köpölyözés Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:29

Nagyanyáink is sikerrel használták egyes betegségek gyógyítására a köpölyözést. Aztán sokáig a feledésbe merült, majd napjainkban az alternatív gyógyászat térhódításának köszönhetően ismét hallunk felőle.

 

 

 
A természet patikája Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:25

Fűben-fában az orvosság - tartja a régi mondás. Nagyanyáink nem is igen szaladgáltak az orvoshoz, minden valamirevaló házi patikában ott sorakoztak a stelázsi polcain a gyógynövényes dobozkák. A gutaütés ellen vérmyomás csökkentőként piócát alkalmaztak, a méregtelenítéshez köpölyöztek.

 

 

 
Aloe vera: az indiánok szent növénye Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:20

Kissné Torgyik Katival osztálytársnők és barátnők voltunk lánykorunkban. Emlékszem, mindig is kínlódott az arcbőrével.

 

 
A vércsoport elárulja, mit ehetünk? Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:18

Lassan itt a tavasz, a nagy fogyókúrák ideje. A módszerek és a lehetőségek tárháza óriási, csak győzzünk válogatni. Van, aki a böjtölésre esküszik, van, aki a lékúrára, vagy a gyümölcskúrára, van, aki a szétválasztó diéta híve, esetleg a kalóriákat számolgatja.

 

 

 
Sokféle bajon segíthetnek a természetes olajok Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:13

A hidegen sajtolt, száz százalékos magolajok, olajos és alkoholos kivonatok kiváló élettani hatását a szakirodalom bizonyítja. Sokféle bajra lelhetünk gyógyírt közöttük.

 

 

 
Egy kupica propolisz az egészségünkért Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:09

A légúti megbetegedések miatt többnyire télen vásárolunk mézet, pedig egész évben kellene fogyasztanunk - mondja Szabó Olga természetgyógyász. A méz jótékony hatásairól már írtunk, most a méhek ajándékának is nevezett propolisszal foglalkozunk: mire is használhatjuk?

 

 

 
Egy csepp vérből sok minden kiderül Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:02

Vérképünk árulkodik betegségeinkről, mivel a vér minden információt magában hordoz az emberi szervezet állapotáról.

 

 

 
Vigyázzunk a bőrünkre Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 15:56

Bár javában benne vagyunk már a nyárban, még mindig nem késő egy alapos méregtelenítés. Hatására megszűnhetnek bőrproblémáink is, a táplálék is gyorsabban, hatékonyabban tud felszívódni, így ellenállóbb lesz bőrünk a nyár támadásai ellen.

 

 

 
Ha nem akar gyógyszert szedni... Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 15:52

Légúti allergiában minden negyedik, ötödik magyar szenved. Pár hét múlva beköszönt a parlagfű szezon is, amely a kimutatások szerint mintegy kétmillió ember életét keseríti meg hazánkban. Mit tehet az, aki nem akar gyógyszereket szedni? - kérdeztük Szabó Olga természetgyógyásztól.

 

 

 
Mit ehet és mit ne egyen az, aki pollenallergiában szenved? Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 15:49

Mindenki tudja, hogy a só emeli a vérnyomást, az állati zsiradékok hatására elmeszesednek ereink, a cukor és a cukrozott ételek pedig tönkreteszik fogainkat és hatásukra el is hízunk.

 

 

 
Fázósaknak moxázás Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 15:45

Hallott már valaki a moxázásról? Természetgyógyász sorozatunkban Szabó Olgától most megtudhatjuk, mire is jó az akupunktúrás kezeléseket kiegészítő ősi kínai gyógymód.

 

 

 
Diagnózis akupunktúrával Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 15:43

A modern természetgyógyász nemcsak az évezredes gyógymódokkal gyógyít, de segítségül hívja a tudomány vívmányait is.

 

 

 
Egyensúlyban az energiaáramlás Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 15:37

Jártak már úgy, hogy este későn alaposan bevacsoráztak, aztán éjjel egy és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha súlyos kövek lennének a gyomrukban?

 

 

 


 

 
Hirdetés